Ga naar inhoud

Je gebruikt een verouderde browser

Upgrade je browser om je ervaring en veiligheid te verbeteren.

Upgrade mijn browser

Routes Amsterdam

Sociaal Shoppen in 7 Amsterdamse buurten

Op Social Saturday (23 november) nodigen we je uit om verschil te maken en je euro uit te geven bij een onderneming die een maatschappelijk doel nastreeft. Zo creëren we meer waarde voor ons geld. Doe je mee?

Download route in PDF

 

Bekijk per stadsdeel:

Centrum – 5 km

Fiets langs winkels die prachtige producten hebben met een positieve impact op maatschappij of milieu. Van design uit de 3D-printer tot eerlijk servies. Tussendoor geniet je van een vegan burger en ambachtelijk gebrouwen bier.

Bekijk route Centrum

Nieuw-West – 14,4 km

Laat je al fietsend verrassen door Nieuw-West, boordevol zorgzame en vriendelijke ondernemingen. Van een duurzaam strandpaviljoen en een mooie pluktuin tot een bijzondere stadsboerderij.

Bekijk route Nieuw-West

Noord – 8,6 km

In Noord fiets je van het ene creatieve initiatief naar het andere. Kom kijken in een duurzaam stedelijk experiment, een wisselboetiek en de pluktuin bij een groen buurtinitiatief.

Bekijk route Noord

Oost – 5,6 km

Laat je op deze fietsroute verleiden door alle sociale en verantwoorde plekken die Oost rijk is. Van gefermenteerde groenten tot duurzame fashion. Lekkere trek stil je onderweg met wentelteefjes of een bibimbap bowl.

Bekijk route Oost

West – 12,4 km

Fiets langs sociale initiatieven die impact maken op mens en milieu. Van handbedrukte sweaters en unieke kunst tot alle smaken Tony’s Chocolonely. Iets eten doe je bij een bijzondere bakkerij, op een boerderij of in een mediterraans restaurant.

Bekijk route West

Zuid – 5,5 km

Trap door Zuid vol prachtig positieve verhalen. Van fair fashion voor kids tot duurzame cadeaus en tassen van eco-leer. Je trek stillen kan met een vrolijke tosti of een groentendiner bij een ‘plant forward’ restaurant.

Bekijk route Zuid

Zuidoost – 22,1 km

Slinger door het verrassende Zuidoost en een beetje verder. Ga van een voormalige bajes via een bruisende broedplaats naar een heuse bio boerderij.

Bekijk route Zuidoost