Ga naar inhoud

Je gebruikt een verouderde browser

Upgrade je browser om je ervaring en veiligheid te verbeteren.

Upgrade mijn browser

Social Shopping Route

Kleding ruilen, heerlijk en verantwoord lunchen of duurzame decembercadeaus scoren? Wat zijn dan de plekken waar je terecht kunt? Hiervoor hebben we de Social Shopping Route ontwikkeld, die we tijdens The Impact Days lanceren. Laat je verrassen door de sociaal ondernemers in de stad, waaronder kledingwinkels, conceptstores, cafés en cadeauwinkels. Door je euro bewuster uit te geven, kun je zelf bijdragen aan maatschappelijke verandering. Doe jij ook mee? Be social. Buy Social!

Deel op social media

Fiets-/wandelroute

Start navigatie

STEK

STEK is hét kleine tuincentrum midden in Rotterdam. Hier worden groenliefhebbers geïnspireerd en groentjes op weg geholpen naar zowel particuliere als collectieve groene oases in de stad. STEK is geïnitieerd door een groepje zelfstandigen die de stad groener en leuker willen maken. Iedereen kan bij STEK terecht voor natuurlijke en duurzame producten om hun straat, tuin, balkon of dakterras om te toveren tot een groen paradijs. Naast de Stadstuinwinkel werkt het team van STEK vanuit de Ontwerpstudio aan ontwerpen voor particuliere tuinen, groene interieurs en gemeenschappelijke buitenruimtes.

BI-Seedz Nieuwe Binnenweg 187

BI SEEDZ is een business incubator voor nieuwe Nederlanders. Ze zetten nu hun deuren open. Zij zijn beginnende ondernemers van vluchtelingen- en migrantenafkomst en BI-Seedz faciliteert hen met ruimte en begeleiding.

Galerie Herenplaats

Sinds 1991 is Herenplaats het Rotterdams centrum voor kunstenaars met een bijzonder verhaal. In de galeriewinkel van Herenplaats vind je boeken, theedoeken, servies, sokken en andere producten die gerelateerd zijn aan outsider art.

De Koekfabriek Rotterdam

"Koek van de Koekfabriek is ambachtelijk, vers en overheerlijk! En met liefde gemaakt door wel héél bijzondere koekenbakkers."

Heilige Boontjes

Heilige Boontjes is een grand café in Rotterdam die zich inzet voor jongern met een afstand tot de arbeidsmarkt. Je kunt er terecht voor een (h)eerlijke bak koffie, een lekkere lunch, borrel of diner. Ook produceren en verkopen ze bij Heilige Boontjes koffie.

Oase – Sustainable Mini-mall

Temidden van het versteende winkelgebied in Rotterdam, bevindt zich een grazige weide: Oase. Waar de planten door het plafond groeien, de ijskast vol staat met verrassende drankjes en de sustainable shop rijkelijk gevuld is. Oase is een sustainable mini-mall, waar je als consument alleen maar goede keuzes kan maken.We zijn het alternatief voor de Koopgoot: wij zijn de Hoopgoot. Hier vind je dat cadeau mét een verhaal en drink je koffie die de wereld een beetje mooier maakt. Het café beneden is geopend van woensdag t/m zondag en de groene ruimte ‘de Kas’ is te huur voor brainstorm sessies. Oase is een plek met een missie: planet first.

SwapShop 010

Swapshop010 is te vinden op de bovenste verdieping van duurzame mini mall Oase. Het is een initiatief van het Awearness Kollektif die op een missie is om een klerenrevolutie te starten. Zij willen samen een eerlijkere, socialere en duurzamere wereld creëren. En dat gaat snel! De afgelopen maanden hebben honderden mensen al een bezoek gebracht aan de swapshop. Samen hebben zij al duizenden items geruild. Zo wordt de overconsumptie en bijbehorende vervuilingen en verspilling terug gedrongen door een klein initiatief met grote impact!

Studio JUX Rotterdam

Studio Jux produceert haar kleding in een eigen eerlijke fabriek in Nepal. In de winkel op de Meent vind je naast het eigen merk, ook fair trade fashion van andere labels voor mannen en vrouwen. Verder verkopen ze ook guilt free keramiek, baby cadeaus, natuurlijke kaarsen, gifvrije nagellak en meer.

Wereldwinkel Rotterdam

Cadeaus met een boodschap. De Wereldwinkel verkoopt originele cadeaus en (h)eerlijke levensmiddelen uit andere culturen. Onze producten zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. Omdat de producenten - zoals zilversmeden, pottenbakkers en koffieboeren - er een rechtvaardige prijs voor krijgen, kunnen ze een menswaardig bestaan opbouwen. Met jouw aankoop help je hen daarbij.

de Groene Passage

Dé one-stop-shop voor bewuste shoppers. Van knaloranje biologische bospeen tot natuurlijke zachtbeige gordijnstoffen.

BI-Seedz Nieuwe Binnenweg 187

We zetten de deuren open van 2 locaties waar te zien is wat onze deelnemers bij BI-Seedz bezighoudt. Zij zijn beginnende ondernemers en BI-Seedz faciliteert hen met ruimte en begeleiding. De 2 locaties zijn: Nieuwe Binnenweg 187 en Putselaan 31.

Terug naar overzicht