Ga naar inhoud

Je gebruikt een verouderde browser

Upgrade je browser om je ervaring en veiligheid te verbeteren.

Upgrade mijn browser

Hoe doe je als sociaal ondernemer mee aan The Impact Days?

The Impact Days zijn de drie dagen in het jaar waar alle sociaal ondernemers en organisaties hun deuren openen en Nederland laten zien wat de kracht is van sociaal ondernemerschap. Heel Nederland ontdekt tijdens deze dagen welke betekenis sociaal ondernemers geven aan onze wereld. Op deze pagina nemen we je stap voor stap mee in hoe je als sociaal ondernemer aan kunt haken bij The Impact Days.

Stap 1: Contact je lokale aanjager of gemeente

The Impact Days is een goede aanleiding voor het aangaan van betekenisvolle verbindingen tussen gemeenten, lokale aanjagers en sociaal ondernemers. Ben je geïnteresseerd om aan te haken? Dit zijn de twee opties:

  • De gemeente waar je werkzaam bent, is al officieel aangesloten bij The Impact Days als ambassadeur. Binnenkort maken we bekend wie zich hebben aangesloten. Wil je nu al weten wat de opties zijn? Mail ons dan op hallo@theimpactdays.nl
  • De gemeente waar je werkzaam bent, is niet een officiële ambassadeur van The Impact Days. Contact dan je lokale aanjager van sociaal ondernemerschap om aan te sluiten bij bestaande evenementen.

 

Stap 2: Meld je aan of sluit je aan bij een bestaand evenement

Als je een beter inzicht hebt in de lokale betrokkenheid van jouw gemeente en haar aanjagers, kun je voor twee opties kiezen:

  • Je kunt apart een evenement aanmelden op ons platform. Toch hoeft meedoen aan The Impact Days niet intensief of duur te zijn. Bij genoeg mogelijkheden kun je de deelname uiteraard uitbreiden, maar het kan altijd klein beginnen. De basis van The Impact Days is het laten zien wat er gebeurt op het gebied van sociaal ondernemerschap. Probeer dus allereerst bestaande workshops, bijeenkomsten of evenementen waar je bij betrokken bent, te laten plaatsvinden tijdens The Impact Days. Daarnaast kun je tijdens de dagen de deuren openen en iets extra’s organiseren. Bij het aanmelden van je evenement of actie, zal je evenement na een korte controle van de aanmelding snel op het landelijke platform van The Impact Days staan.
  • Tijdens The Impact Days staat verbinding centraal – ook tussen sociaal ondernemers. Daarom is aansluiten bij een bestaande actie of evenement een mooie aanleiding voor nieuwe contacten en een groter bereik. Neem dus gerust contact op met de organisator van het evenement om samen naar de mogelijkheden te kijken voor aansluiting. Zo zijn sociaal ondernemers je voorgegaan door aan te sluiten bij interactieve fiets- en wandelroutes, gezellige markten of inspirerende Buy Social evenementen.

Aanmelden kan binnenkort! Houd onze website in de gaten of neem contact op via hallo@theimpactdays.nl

Stap 3: Aan de slag met onze marketing checklist

Gefeliciteerd! Je bent deel van de snel groeiende beweging van sociaal ondernemers, gemeenten, aanjagers en consumenten die elkaar versterken tijdens The Impact Days. Nu is het tijd om ook anderen te activeren om bij jouw evenement aanwezig te zijn. Voor het gemak hebben we een simpele marketing checklist voor je gemaakt, zodat je snel en gemakkelijk het bericht van The Impact Days over de bühne kunt brengen. Wij hebben er zin in!

  • Spread the word

The Impact Days zijn op Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram te vinden en #TheImpactDays  is de hashtags die het smeermiddel zijn tussen de verschillende kanalen. Dit zijn de verschillende acties die je op social media kunt doen:
1. Volg ons op social media voor de laatste updates.
2. Maak veel gebruik van onze hashtags, zodat iedereen in het land die geïnteresseerd is in The Impact Days al jouw posts gemakkelijk kan vinden.
3. Tag interessante partners, politici of nieuwsorganisaties.
4. Kijk op ons platform naar de andere evenementen. Misschien ken je wel een sociaal ondernemer die ook meedoet. Zo kunnen jullie elkaar mogelijk op social media versterken in de boodschap.

  • Enthousiasmeer je personeel

Gebruik The Impact Days om met je personeel te praten over je missie en hoe jouw sociaal onderneming een bijdrage levert aan een eerlijke en duurzame wereld.

Check, check, check? Dan ben je klaar voor The Impact Days 2020. Stay tuned en tot snel!