Ga naar inhoud

Je gebruikt een verouderde browser

Upgrade je browser om je ervaring en veiligheid te verbeteren.

Upgrade mijn browser

Hoe doe je als sociaal ondernemer mee aan The Impact Days?

The Impact Days zijn de drie dagen in het jaar waar alle sociaal ondernemers en organisaties hun deuren openen en Nederland laten zien wat de kracht is van sociaal ondernemerschap. Heel Nederland ontdekt tijdens deze dagen welke betekenis sociaal ondernemers geven aan onze wereld. Op deze pagina nemen we je stap voor stap mee in hoe je als sociaal ondernemer aan kunt haken bij The Impact Days.

Wat zijn The Impact Days?

The Impact Days zijn in het leven geroepen om meer zichtbaarheid te geven aan de beweging van sociaal ondernemerschap. In 2018 vond de eerste editie plaats van The Impact Days op initiatief van de gemeenten Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht en met medewerking van landelijke en lokale campagne partners, waaronder Social Enterprise NL en Buy Social. Op 15, 16 en 17 november 2018 vonden ruim 180 activiteiten van sociaal ondernemers plaats verspreid over 16 Nederlandse gemeenten. Variërend van kortingsacties bij sociaal ondernemers, bijeenkomsten, sociale shopping (fiets-)routes, bewuste markten en concerten. Maar ook evenementen met een regionale of landelijke uitstraling, zoals Social Enterprise day in Utrecht, Social Impact Day Twente en twee Buy Social evenementen in Amsterdam. Ook werd aangesloten bij de internationale #WhoKnew campagne, aangevoerd door Social Enterprise UK – een wereldwijde, digitale campagne waarmee sociale ondernemingen over de hele wereld trots duidelijk kunnen maken welke impact ze hebben. Klik hier voor meer informatie over The Impact Days of bekijk via de onderstaande link hoe andere sociaal ondernemers The Impact Days hebben ervaren.

Ervaringen van sociaal ondernemers?

Wat kan ik doen om aan te sluiten?

 • Stap 1: Contact je lokale aanjager of gemeente.
 • Stap 2: Meld je aan of sluit je aan bij een bestaand evenement.
 • Stap 3: Aan de slag met onze marketing checklist.

Stap 1: Contact je lokale aanjager of gemeente

The Impact Days is een goede aanleiding voor het aangaan van betekenisvolle verbindingen tussen gemeenten, lokale aanjagers en sociaal ondernemers. Ben je geïnteresseerd om aan te haken? Dit zijn de twee opties:

 • De gemeente waar je werkzaam bent, is al officieel aangesloten bij The Impact Days als ambassadeur. Kijk via deze link welke gemeenten al meedoen. Onder het kopje ‘Wie doen er al mee?’ klik je direct het e-mailadres aan om de juiste contactpersoon te spreken die je verder kan helpen. Uiteraard kun je ook direct contact opnemen met de organisatie die je zoekt.
 • De gemeente waar je werkzaam bent, is niet een officiële ambassadeur van The Impact Days. Contact dan je lokale aanjager van sociaal ondernemerschap om aan te sluiten bij bestaande evenementen.

Stap 2: Meld je aan of sluit je aan bij een bestaand evenement

Als je een beter inzicht hebt in de lokale betrokkenheid van jouw gemeente en haar aanjagers, kun je voor twee opties kiezen:

 • Je kunt apart een evenement aanmelden op ons platform. Toch hoeft meedoen aan The Impact Days niet intensief of duur te zijn. Bij genoeg mogelijkheden kun je de deelname uiteraard uitbreiden, maar het kan altijd klein beginnen. De basis van The Impact Days is het laten zien wat er gebeurt op het gebied van sociaal ondernemerschap. Probeer dus allereerst bestaande workshops, bijeenkomsten of evenementen waar je bij betrokken bent, te laten plaatsvinden tijdens The Impact Days. Daarnaast kun je tijdens de dagen de deuren openen en iets extra’s organiseren. Bij het aanmelden van je evenement of actie, zal je evenement na een korte controle van de aanmelding snel op het landelijke platform van The Impact Days staan.
 • Tijdens The Impact Days staat verbinding centraal – ook tussen sociaal ondernemers. Daarom is aansluiten bij een bestaande actie of evenement een mooie aanleiding voor nieuwe contacten en een groter bereik. Neem dus gerust contact op met de organisator van het evenement om samen naar de mogelijkheden te kijken voor aansluiting. Zo zijn sociaal ondernemers je voorgegaan door aan te sluiten bij interactieve fiets- en wandelroutes, gezellige markten of inspirerende Buy Social evenementen.

Aanmelden bij The Impact Days 2019

Stap 3: Aan de slag met onze marketing checklist

Gefeliciteerd! Je bent deel van de snel groeiende beweging van sociaal ondernemers, gemeenten, aanjagers en consumenten die elkaar versterken tijdens The Impact Days. Nu is het tijd om ook anderen te activeren om bij jouw evenement aanwezig te zijn. Voor het gemak hebben we een simpele marketing checklist voor je gemaakt, zodat je snel en gemakkelijk het bericht van The Impact Days over de bühne kunt brengen. Wij hebben er zin in!

 • Spread the word

The Impact Days zijn op Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram te vinden en #TheImpactDays #SocialEnterpriseDay #SocialSaturday zijn de hashtags die het smeermiddel zijn tussen de verschillende kanalen. De centrale hashtag voor de driedaagse campagne is #TheImpactDays. Daarnaast kunnen voor de donderdag #SocialEnterpriseDay en voor de zaterdag #SocialSaturday gebruikt worden. Dit zijn de verschillende acties die je op social media kunt doen:
1. Volg ons op social media voor de laatste updates.
2. Maak veel gebruik van onze hashtags, zodat iedereen in het land die geïnteresseerd is in The Impact Days al jouw posts gemakkelijk kan vinden.
3. Tag interessante partners, politici of nieuwsorganisaties.
4. Kijk op ons platform naar de andere evenementen. Misschien ken je wel een sociaal ondernemer die ook meedoet. Zo kunnen jullie elkaar mogelijk op social media versterken in de boodschap.

 • Activeer je klanten.
  Wil je je klanten vragen om tijdens The Impact Days aanwezig te zijn? Wij hebben al een standaard mail gemaakt voor je. Vul in en verstuur.

Download voorbeeld e-mail

Wil je een mooie afbeelding maken voor bijvoorbeeld een uitnodiging of aankondiging? Kijk dan op deze pagina om onze vormgevings-richtlijnen in acht te kunnen nemen. Hieronder kun je het logo downloaden.

Download Logo Pack

Of gebruik deze mooie afbeelding onder je e-mail handtekening.

Download e-mail afbeelding

 • Enthousiasmeer je personeel

Gebruik The Impact Days om met je personeel te praten over je missie en hoe jouw sociaal onderneming een bijdrage levert aan een eerlijke en duurzame wereld.

 • Nationale media aandacht

Gebruik The Impact Days als mogelijkheid om nationale media aandacht te krijgen door aan te sluiten bij deze nationale campagne en de lokale pers te benaderen. Bekijk onze perskit om een alvast met een opzet van een persbericht te werken.

Check, check, check? Dan ben je klaar voor The Impact Days 2019. Tot snel!