Ga naar inhoud

Je gebruikt een verouderde browser

Upgrade je browser om je ervaring en veiligheid te verbeteren.

Upgrade mijn browser
Locations
Categories

Kweekcafé

Kweekcafé is de plek voor ontmoeting en inspiratie waar je je kunt verwonderen over natuur, voedsel, innovatie, cultuur en design. Wij willen bijdragen aan een wereld waarin mens, milieu en economie (people, planet, profit) beter met elkaar in balans zijn. Dit willen we bereiken door te verbinden en samen te werken. Kweekcafé biedt hiervoor een plek en een podium.

Breng een bezoek aan de Kweekstraat in de kas van het Kweekcafé.
In de Kweekstraat biedt Kweekcafé plek en podium aan makers en ondernemers die ieder op hun eigen manier werken aan duurzaamheid en een circulaire economie:

– Vital Mind
– Schaar zoekt Haar en Lot Knipt
– SasdeVries

Expositie
Kom kijken bij de expositie ‘Van Container naar Circulariteit’. De tentoonstelling ‘Van Container naar Circulariteit’ laat zien wat de ‘waarde’ is van weggegooide bouwmaterialen en welke alternatieve materialen er nu te koop zijn of ontwikkeld worden die bijvoorbeeld minder schadelijk zijn voor jouw gezondheid en onze leefomgeving. Ook zijn er inspirerende voorbeelden van biobased materialen en toepassingen.

Wist je dat?
Er iedere vrijdagmiddag van 13:00 – 16:00 uur het Duurzaamheidsloket gratis advies geeft in de kas van het Kweekcafé?
Je kunt de experts vragen stellen over onder andere energiebesparing, wateropvang, zonne-energie, groendaken, gezonde materialen, duurzaam verbouwen en subsidies. Het loket is een samenwerking tussen de gemeente Haarlem en verschillende duurzame initiatieven.

Deel op social media