Ga naar inhoud

Je gebruikt een verouderde browser

Upgrade je browser om je ervaring en veiligheid te verbeteren.

Upgrade mijn browser

Internationale beweging

Donderdag 21 november vieren wij overal in de wereld de kracht van sociaal ondernemerschap tijdens Social Enterprise Day. Deze dag is onderdeel van de Global Entrepreneurship Week. Om dit evenement kracht bij te zetten werken we samen met Social Enterprise UK, die de #WhoKnew-campagne uitvoert. Een digitale campagne waarmee sociale ondernemingen trots duidelijk kunnen maken welke verandering zij maken. Zo is The Impact Days niet alleen een nationale viering lokaal geworteld vanuit de verschillende buurten in Nederland, maar ook onderdeel van een internationale beweging waarbij de ondernemers worden geholpen die werken aan een positieve verandering voor mens en planeet. Deelnemen aan deze internationale campagne is heel gemakkelijk: download een bewerkbare poster, vul hem in en deel de foto op social media.

#SocialEnterpriseDay – Word onderdeel van de beweging!

SocialEnterpriseDayNL

Hoe kan ik meedoen?

 1. Download en print een #SocialEnterpiseDay poster.
 2. Schrijf je bericht erop en maak een foto! Bijvoorbeeld met je collega’s of met een foto van het product of de dienst die je levert.
 3. Deel de foto tussen maandag 18 en donderdag 21 november op Twitter, Facebook of Instagram met #SocialEnterpriseDay en #TheImpactDays.
 4. Neem daarna nog een foto! Er is geen limiet aan het aantal berichten dat je kan delen…leef je uit!
 5. Alle afbeeldingen komen terecht in het wereldwijde fotoalbum van Social Enterprise UK op Flickr en Facebook.

Bijvoorbeeld:

 • Deze koffie creëert duurzame werkgelegenheid voor daklozen #SocialEnterpriseDay #TheImpactDays
 • Onze organisatie heeft de afgelopen 12 maanden 1.712 jongeren aan een baan of opleiding geholpen! #SocialEnterpriseDay #TheImpactDays
 • Mijn sociale onderneming biedt zorg- en welzijn in uw omgeving. We zijn er om u te helpen #SocialEnterpriseDay #TheImpactDays
 • Door het kopen van onze kantoorartikelen helpt u vrouwen uit de armoede te halen #SocialEnterpriseDay #TheImpactDays
 • Deze fietsenwinkel helpt mensen herstellen van psychische problemen door werk en opleidingsmogelijkheden te bieden #SocialEnterpriseDay #TheImpactDays
 • Het bronwater wat wij in dit café schenken financiert wereldwijd schoonwaterprojecten #SocialEnterpriseDay #TheImpactDays

Inspiratie nodig?

Vorig jaar namen honderden sociale ondernemingen deel. In het album van Social Enterprise UK kun je een aantal foto’s van vorig jaar bekijken en inspiratie opdoen.

SocialEnterpriseDayNL

Veel gestelde vragen

Waarom zou ik meedoen?

#SocialEnterpriseDay is een geweldige manier om Social Enterprise Day te vieren en wereldwijd bekendheid te geven aan het goede dat sociale ondernemingen doen. De campagne is ontworpen om sociale ondernemingen in staat te stellen hun stem te laten horen en de inspirerende dingen die ze doen met een wereldwijd publiek te delen. Om zo de impact en het bewustzijn van hun werk te vergroten.

Vaak realiseren consumenten zich niet dat de goederen en diensten die ze kopen worden geleverd door een sociale onderneming. Dit is een kans om hen dat te laten weten. Wat jouw zakelijke en sociale missie ook is, word lid van de wereldwijde beweging voor sociaal ondernemerschap en doe mee!

Ik ben geen sociale onderneming. Kan ik ook deelnemen?

Je hoeft geen sociale onderneming te zijn om deel te nemen aan de #SocialEnterpriseDay-campagne. Als je samenwerkt met sociaal ondernemers, inkoopt bij een sociale onderneming of bijvoorbeeld een maatschappelijk investeerder bent, dan kun jij ook meedoen en de campagne gebruiken om jouw werk beter zichtbaar te maken.

Wanneer vindt de #SocialEnterpriseDay-campagne plaats?

Vanaf maandag 18 november zal er een aantal online activiteiten plaatsvinden, maar het doel is om op donderdag 21 november #SocialEnterpriseDay wereldwijd trending topic op Twitter te maken!

Welke taal moet ik gebruiken om deel te nemen aan de camapgne?

We zullen de hashtag #SocialEnterpriseDay volgen om het bereik van de campagne te volgen. Gebruik dit dus als je jouw foto deelt. Omdat dit een wereldwijde campagne is, kun je posts zowel in het Nederlands als in het Engels schrijven.

Welke landen doen mee?

De #SocialEnterpriseDay-campagne van dit jaar lijkt de grootste ooit te worden! Aangedreven door Social Enterprise UK en met behulp van de inzet van partners in 22 landen wereldwijd hopen we dat de campagne elk continent zal bereiken.

Waar vind ik meer informatie?

Meer informatie is te vinden op de website van Social Enterprise UK.