Ga naar inhoud

Je gebruikt een verouderde browser

Upgrade je browser om je ervaring en veiligheid te verbeteren.

Upgrade mijn browser

Veelgestelde vragen

Op deze pagina vindt je de veelgestelde vragen over The Impact Days. Blijven er na het lezen van de antwoorden nog vragen over? Stel ze dan via de contactgegevens onderaan deze pagina.

Algemeen

Wat zijn The Impact Days?

The Impact Days is een landelijke campagne om sociaal ondernemerschap en sociaal inkopen zichtbaar te maken. Onder de paraplu van The Impact Days worden gedurende drie dagen (18, 19 en 20 november) overal in het land activiteiten georganiseerd waar je sociaal ondernemers leert kennen. Je kunt sociale ondernemingen ontmoeten via shoppingroutes en je laten inspireren door een rijk programma vol rondleidingen, workshops en verhalen. Zo ontdek je nieuwe producten en diensten en leer je hoe jij zelf kan bijdragen aan de wereld van morgen.

Waarom worden The Impact Days georganiseerd?

Sociaal ondernemerschap wint terrein in Nederland. In dorpen en steden door heel Nederland gooien ondernemers het roer om. Zij maken het creëren van een eerlijke en duurzame samenleving tot de kern van hun bedrijf. Voor hen is winst maken niet het doel, maar een middel om de grootste uitdagingen in onze maatschappij aan te pakken: van het bestrijden van eenzaamheid onder ouderen tot het tegengaan van klimaatverandering.

The Impact Days worden georganiseerd om het bewustzijn van deze nieuwe manier van ondernemen bij consumenten en professionals te vergroten. Zo hoopt The Impact Days bij te dragen aan de groei van de afname van producten en diensten bij sociale ondernemingen, het vergroten van de gezamenlijke impact van sociaal ondernemers en Nederland als aantrekkelijk land voor sociale ondernemingen op de kaart te zetten.

Wie organiseren The Impact Days?

The Impact Days is een initiatief van de G4 (de gemeenten Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht). De campagne wordt uitgevoerd door Rainbow Collection en Studio Boemel en diverse campagnepartners (waaronder Social Enterprise NL en Buy Social). De activiteiten tijdens de campagne worden georganiseerd door gemeenten, sociale ondernemingen, brancheorganisaties en partners op het gebied van sociaal ondernemerschap.

Wat vind ik op deze website?

Op deze website vind je, als een soort agenda, alle activiteiten die onder de paraplu van The Impact Days plaatsvinden op 18, 19 en 20 november. Deze activiteiten vinden plaats onder de verantwoordelijkheid van de lokale organisatoren. De organisatie van The Impact Days is niet aansprakelijk voor de juistheid van de informatie die door deze organisatoren op deze website is geplaatst.

 

Ik wil een activiteit aanmelden

Hoe kan ik meedoen aan The Impact Days?

Door heel Nederland heen zetten sociaal ondernemers tijdens The Impact Days hun deuren open. Bijvoorbeeld door het organiseren van een rondleiding, een proeverij, een workshop of een andere unieke belevenis. Samen aan de slag voor meer bekendheid voor sociaal ondernemen in Nederland. Geef op deze pagina aan wat je precies gaat doen, en zet je actie letterlijk op de kaart.

Ik ben niet gevestigd in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag of Utrecht. Wat nu?

Dat is geen probleem! Alle sociale ondernemingen en brancheorganisaties uit heel Nederland kunnen meedoen aan The Impact Days! En overtuig jouw gemeente dat ze volgend jaar ook meedoen met The Impact Days.

Ik heb geen sociale onderneming. Kan ik dan toch meedoen?

Je hoeft geen sociale onderneming te zijn om deel te nemen aan The Impact Days. Als je sociale ondernemingen ondersteunt (door bijvoorbeeld met ze samen te werken als leverancier, als netwerkorganisatie of als sociale investeerder), kunt je ook meedoen en de campagne gebruiken om jullie werk beter zichtbaar te maken.

Hebben jullie tips voor succesvolle activiteiten?

Nog niet. The Impact Days wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd. Dus we hebben nog geen zicht op welke activiteiten goed en welke minder goed ontvangen worden door de bezoekers. Wel hebben we twee wat meer algemene tips:

  • Denk na over activiteiten die mensen overtuigen dat zij elk moment mee kunnen doen aan de verandering waar jouw sociale onderneming voor staat.
  • Sluit zoveel mogelijk aan bij activiteiten die toch al plaatsvinden in jouw onderneming. Denk aan een kortingsactie op een product of dienst die je normaliter levert, organiseer een workshop die toch al in de planning stond juist op 19, 20 of 21 november of zet je deuren open voor een open huis.

Hoe zit het met de promotie van de activiteiten?

In het algemeen geldt: als je een activiteit aanmeldt op The Impact Days is dat nog geen garantie dat deze activiteit ook bezoekers trekt. Onze campagne is erop gericht om zoveel mogelijk bezoekers naar de website te trekken. Maar dat is nog geen garantie dat deze bezoekers ook bij jouw activiteit terecht komen. Daarom bevelen we zeker aan dat je, na aanmelding op The Impact Days, jouw activiteit ook promoot in jouw eigen netwerk. om je daarbij te helpen hebben we een uitgebreide communicatie toolkit gemaakt. Gebruik op social media de hashatags #TheImpactDays, #SocialEnterpriseDay en #SocialSaturday.

Ik heb mijn activiteit aangemeld, maar ik zie deze nog niet terug op de website. Hoe zit dat?

Na aanmelding van jouw activiteit wordt deze eerst door de redactie bekeken. Als het goed is, wordt deze daarna op The Impact Days geplaatst. Soms hebben we nog vragen. Dan nemen we contact met je op. Het plaatsen van activiteiten kan tot 24 uur duren. Heb je daarna nog steeds niets gehoord en is je activiteit nog niet zichtbaar? Neem dan even contact op met ons: hallo@theimpactdays.nl.

Ik heb een activiteit aangemeld, maar ik wil iets wijzigen. Wat nu?

Wijzigingen in activiteiten kun je niet zelf doen. Het werkt het snelst als je je wijzigingen per email doorgeeft aan de contactpersoon die jouw activiteit heeft geplaatst op The Impact Days. Heb je (nog) geen contact gehad via email? Stuur dan je gewenste wijzigingen naar hallo@theimpactdays.nl. Hou er rekening mee dat het tot 24 uur kan duren voordat een wijziging zichtbaar is.

 

Ik wil meedoen aan The Impact Days

Kan ik meedoen aan The Impact Days?

Natuurlijk, iedereen is welkom om mee te doen aan The Impact Days! Zoek via de homepage op dag of op locatie naar een activiteit die jou aanspreekt. En vergeet je niet aan te melden bij de organisator indien nodig.

Kunnen jullie mij meer vertellen over de inhoud van / de organisatie van / de details van activiteit X?

De organisatie van The Impact Days is verantwoordelijk voor de campagne en het online platform. De op dit platform vermelde activiteiten worden georganiseerd door andere organisaties. Wij kunnen daarom geen vragen beantwoorden over toegangsprijzen, programma, locatie, tijden, data, etcetera van de op deze website vermelde activiteiten. Als je dergelijke vragen hebt, raden we je aan contact op te nemen met de bij de activiteit vermelde organisator. Bij elke activiteit staat de organisator vermeld. Soms dien je daarvoor te klikken op een link in de begeleidende tekst.

Op wie richt The Impact Days zich?

Iedereen is welkom om mee te doen aan The Impact Days. Wel hebben twee dagen een eigen thema meegekregen:

  • 19 november is wereldwijd Social Enterprise Day. Op deze dag worden voornamelijk activiteiten georganiseerd voor professionals die zich met sociaal ondernemerschap bezighouden: sociaal ondernemers, andere bedrijven (corporates en mkb, met name inkopers), financiers, maatschappelijke organisaties en overheden (politici, inkopers en beleidsmakers).
  • 21 november is Social Saturday, een landelijke dag om de impact en kracht van de beweging van sociale ondernemingen in Nederland te laten zien aan het grote publiek. Op deze dag worden voornamelijk activiteiten georganiseerd voor consumenten, bewoners en toeristen.

Kan ik meedoen op social media?

Ja graag! Gebruik de hashatags #TheIMpactDays, #SocailEnterpriseDay en #SocialSaturday. Lees meer over de social media campagne.

 

Persvragen

De pers staan wij graag te woord. Neem voor alle persvragen contact op via hallo@theimpactdays.nl.