Ga naar inhoud

Je gebruikt een verouderde browser

Upgrade je browser om je ervaring en veiligheid te verbeteren.

Upgrade mijn browser

Designkit

Welkom! Deze designkit is ontwikkeld om je de ‘tools’ te geven om jouw organisatie of gemeente samen met The Impact Days te promoten. Zonder de promotie van anderen, zou The Impact Days niet bestaan. Dus wij zijn blij je hier te zien! Het uitdragen van onze missie lukt het best als alle visuele communicatie uitingen dezelfde richtlijnen aanhouden. Wij hebben het daarom makkelijk voor je gemaakt door voorbeelden, werkbestanden en regels op deze pagina te presenteren. Op deze manier kunnen wij samen de identiteit en de boodschap van The Impact Days het best promoten en de beweging van sociaal ondernemerschap in Nederland nog beter doen accelereren. Ready to rock?

Het campagneteam van The Impact Days probeert bewust om te gaan bij het printen van communicatiemateriaal door waar nodig op papier- en inktgebruik te besparen. Doe je met ons mee?

Organiseer je een evenement tijdens The Impact Days? 
Download dan nu de onderstaande afbeelding. Deze kun je bijvoorbeeld op een beeldscherm plaatsen tijdens een presentatie. Zo laten wij met zijn allen The Impact Days groeien.

Download Slide

Social media

The Impact Days zijn op Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram te vinden. Doe je met ons mee? #TheImpactDays #SocialEnterpriseDay #SocialSaturday zijn de hashtags die het smeermiddel zullen zijn tussen de verschillende kanalen. De centrale hashtag voor de driedaagse campagne is #TheImpactDays. Daarnaast kunnen voor de donderdag #SocialEnterpriseDay en voor de zaterdag #SocialSaturday gebruikt worden. Download hier voorbeelden van social media posts om snel aan de slag te kunnen gaan.

Download Social Pack

Logo

Hieronder kun je de logo’s in verschillende bestanden en formaten downloaden. De gepresenteerde bestanden zijn alleen geschikt voor digitaal gebruik (RGB). Let op: er zijn twee variaties van het logo. Hieronder kun je voorbeelden en richtlijnen vinden voor het gebruik van de verschillende logo’s van The Impact Days.

Download Logo Pack

Mocht je een ander formaat van het logo willen gebruiken, dan kun je het (.eps) werkbestand gebruiken. Je kunt met bv. Adobe Illustrator het .eps bestand openen en een .png bestand in desgewenst formaat opslaan. Wij vragen je vriendelijk om het .eps werkbestand alleen te gebruiken voor het aanpassen van de grootte van het logo. Ook zijn er .svg (vector) bestanden te vinden. De vector bestanden hebben de voorkeur bij het gebruik van het logo. Het lukt echter niet altijd om een .svg bestand in elk medium te gebruiken. In het geval dat een .svg niet te gebruiken is, adviseren wij om voor een .png bestand te kiezen.

Download Logo Pack

Pay-off

De pay-off van The Impact Days is: ‘Be social. Buy social.’ Net als het logo zijn er twee kleurenvariaties. Op een witte achtergrond blijft de pay-off de donker grijze kleur hebben (#353534) met het gradiënt effect bij de twee woorden ‘social’. Voor de gradiënt achtergrond horen de woorden ‘Be’ en ‘Social’ allebei wit te zijn. In het werkbestand kun je deze verschillende kleurenvariaties zien.

Download Pay-off Pack

Achtergrond logo

Het unieke gradiënt pallet van The Impact Days heeft een gelijke horizontale overgang tussen twee kleuren: oranje (#ea8a4b) en roze (#e76b75). Er zijn twee logo variaties van The Impact Days die sterk verband hebben met deze gradiënt achtergrond. Dit zijn de belangrijkste regels wat betreft de verschillende logo variaties:

  • Het gebruik van het witte logo kan voornamelijk voor de gradiënt achtergrond geplaatst worden.
  • Als er een foto gebruikt wordt, kan dit alleen met het witte logo voor een foto die donker genoeg is om genoeg contrast te bieden.
  • Het logo in kleur kan alleen op een witte achtergrond gebruikt worden en is niet geschikt in combinatie met foto’s.

Download Gradiënt Pack

Marges logo

Als het logo genoeg ruimte krijgt, komt het nog beter tot zijn recht. Daarom is het verstandig om een minimale afstand rondom het logo te bewaren. De minimale marges om het logo heen zijn gelijk aan een kwart van de hoogte/breedte van het logo. Het marge gebied is hiernaast aangegeven met een ‘X’.

Het impact teken

Het witte impact teken kan gebruikt worden voor een korte, activerende tekst zoals hieronder wordt getoond. Download het volgende bestand om een eigen tekst in te verwerken. Let wel op dat het lettertype ‘Biko’ van tevoren moet worden gedownload en dat de grootte van het tekstblok niet wordt veranderd. Hieronder kun je de verschillende lettertypes downloaden.

Download Impact teken Pack

Lettertypes

Voor het gebruik van titels is het lettertype Biko Black hieronder beschikbaar. Voor lopende teksten wordt gebruik gemaakt van Rufina Regular en subtitels Rufina Bold.

Download lettertypes

Afbeeldingen

Wil je professionele foto’s gebruiken van vorig jaar of een mooie visual? Download hieronder dan de bestanden. Zorg er wel voor bij het gebruik van deze afbeeldingen dat de fotograaf Jurre Rompa wordt genoemd.

Download afbeeldingen

Print uitingen

Hieronder is een voorbeeld van een print uiting te zien. Het ontwerp team van The Impact Days staat voor je klaar; dus neem gerust contact op als de ontwikkeling van een dergelijke poster niet lukt.

Download Poster Pack

Flyer

Wil je een gemeente of een sociaal ondernemer overtuigen van de mogelijkheden van The Impact Days? Een eenvoudige en duidelijke flyer kan hierbij helpen.

Download flyer

Nieuwsbrieven

Wil je een gemeente overtuigen van The Impact Days in je volgende nieuwsbrief? Dat kan! Ook zijn hier berichten voor Save the Date te vinden. Download hieronder de teksten en afbeeldingen om snel en gemakkelijk het nieuws te verspreiden.

Download Nieuwsbrief gericht aan Gemeenten

Download Nieuwsbrief voor Save the Date

Bedankt!

Bovenstaande bestanden worden ter beschikking gesteld onder een Creative Commons licentie (cc by-nc-nd 4.0). Je bent vrij om de bestanden te delen, te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat onder de volgende voorwaarden:

  • Vermeld altijd The Impact Days;
  • Je mag het werk niet gebruiken voor commerciële doeleinden;
  • Je mag het veranderde materiaal niet verspreiden als je het werk hebt geremixt, veranderd of op het werk hebt voortgebouwd.

Als iets niet duidelijk is in de guidelines of je mist visuele merkelementen, twijfel niet om met ons contact op te nemen via design@theimpactdays.nl. Tot slot willen wij je via deze weg bedanken voor het uitdragen van The Impact Days. Hiermee steunen wij samen de beweging van sociaal ondernemerschap richting een eerlijke en duurzame samenleving voor iedereen.


Contact

Heb je nog vragen of onduidelijkheden over het gepresenteerde communicatiemateriaal? Neem dan gerust contact op met Niels Lap.