Ga naar inhoud

Je gebruikt een verouderde browser

Upgrade je browser om je ervaring en veiligheid te verbeteren.

Upgrade mijn browser

Haarlem
= Next Level

Maak impact tijdens The Impact Days:

Van 24 t/m 30 november zijn The Impact Days. De dagen waarin we het sociaal ondernemerschap vieren! Sociaal ondernemers zijn ondernemers met impact, die werken aan een eerlijke, duurzame toekomst voor Haarlem én Nederland. Haarlemmers kunnen op verschillende manieren bijdragen aan een stad met impact.

Shop met impact
Denk tijdens de komende feestdagen eens aan de Haarlemse sociale ondernemers, als je uitgaat, gaat shoppen voor een outfit of cadeau, of een hapje gaat eten. Klanten van Haarlemse duurzame ondernemers dragen hun steentje bij aan een stad met impact. Je vindt al onze impactondernemers op deze site

Podcast
Laat je inspireren door een speciale aflevering van de ‘Haarlems Duurzaam Textiel’ podcast. Dit keer wordt er een uitstapje gemaakt en komen niet alleen ondernemers in de textielbranche aan het woord, maar ook impactondernemers uit andere branches, zoals voedsel en fun. Beluister de podcast door in Spotify of een podcastapp te zoeken naar ‘Haarlems Duurzaam textiel’.

24 november: Speelgoedruil met cadeaumarkt
Wist je dat maar liefst 66% van het speelgoed niet meer wordt gebruikt, terwijl er wel weer nieuw speelgoed gekocht wordt? Veel speelgoed verdwijnt al snel in de kast, op zolder of bij het afval. Zonde, want andere kinderen zouden er graag mee spelen! Bovendien zorgt deze onnodige productie van nieuw speelgoed voor veel afval, verpakkingsmateriaal en milieubelasting door het transport. Samen kunnen we hier verandering in brengen, door speelgoed te ruilen met elkaar ipv nieuw te kopen. 

Ligt er speelgoed te verstoffen in een kast? Geef het een tweede leven en kom het ruilen bij de speelgoedruil. Niets te ruilen, geen probleem. Het gaat er vooral om dat er weer met het speelgoed wordt gespeeld!  

Tijdstip: 16.00 – 20.00 uur
Locatie: Rasom, In de oude V&D, zij-ingang op Gierstraat 5. 

Het speelgoed dat achterblijft na de ruil wordt via Rasom gedoneerd aan de Oekraïense vluchtelingen 

 

 

Design

15 ondernemers
 
 

Fashion

33 ondernemers
 
 

Kids

2 ondernemers
 
 

Fun

11 ondernemers
 
 

Food

19 ondernemers
 
Bekijk alle impact merken  

Mede-oprichter ambassadeurs

Campagne partners