Ga naar inhoud

Je gebruikt een verouderde browser

Upgrade je browser om je ervaring en veiligheid te verbeteren.

Upgrade mijn browser

Dordrecht
= Next Level

Dordrecht doet dit jaar voor de eerste keer mee aan The Impact Days. In onze mooie stad zetten ondernemers, organisaties en initiatieven zich in om de stad eerlijker, socialer en duurzamer te maken. Zij ondernemen met impact en dat verdient aandacht.

Ondernemen met impact vraagt om innovatie, inventiviteit en samenwerking. Dat borrelt in Dordrecht: bij sociaal ondernemers, bij maatschappelijk betrokken ondernemers, bij allerlei initiatieven en organisaties. En het smaakt naar meer. Nieuwe verbindingen, van elkaar weten hoe je verschil maakt en geïnspireerd raken.

The Impact Days Dordrecht zetten in op kennisdeling, ontmoetingen en inspiratie op het gebied van ondernemen met impact. Met dit thema hoog op de stadsagenda worden, uiteraard Corona-proof, events en bijeenkomsten georganiseerd. Hierdoor wordt zichtbaar hoe we samen het verschil kunnen maken. We nodigen de stad uit om deze beweging verder uit laten groeien. Zodat Dordrecht nog mooier wordt.

Wij maken samen Dordt. Dat is next level.

 

Events

#1: Bel-actie Beursvloer Dordrecht

Door Covid-19 kan dit jaar de vierde editie van Beursvloer Dordrecht niet doorgaan. We zullen elkaar dus helaas niet in deze vorm ontmoeten. Maar we zitten niet bij de pakken neer. Van 16 t/m 20 november 2020 belt het bestuur van Stichting MBO Dordrecht alle oud-deelnemers (bedrijven en maatschappelijke organisaties) na om te informeren naar de status van de gesloten matches van 2019. Immers, het gaat uiteindelijk bij Beursvloer Dordrecht om de daadwerkelijk uitgevoerde matches.

Al komen we nu niet fysiek samen op de Beursvloer 2020, met deze bel-actie is er toch even contact, stellen we de deelnemers op de hoogte van The Impact Days en geven we de ongeveer 300 afgesloten maatschappelijke matches  (met een maatschappelijke waarde van 210.000 euro) toch een extra boost. Via de social media Facebook en LinkedIn houden we iedereen op de hoogte van de resultaten.

#2: Pitch event Masterclasses sociaal ondernemen ‘Maak werk van je idee’

Op donderdag 19 november, de wereldwijde Social Enterprise Day, sluiten we de Masterclasses sociaal ondernemen ‘Maak werk van je idee’ af met een inspirerende avond in Schouwburg Kunstmin. 16 deelnemers hebben deelgenomen aan 4 masterclasses en sluiten deze reeks af door hun idee, project of bedrijf aan een vakkundige jury te pitchen. Spannend! Wie wordt de winnaar?

Ook besteden we aandacht aan het boek ‘Stop met sociaal ondernemen’ en wisselen we het programma af met mooie muziek.

We kunnen helaas geen publiek ontvangen, maar dat is geen probleem. Je volgt de avond namelijk gewoon thuis, lekker vanaf de bank.

Meer informatie of ga direct naar de livestream

Masterclasses sociaal ondernemen is een initiatief van Stichting MBO Dordrecht en HBO Drechtsteden.

#3: Van Dordtse bodem: het boek ‘Stop met sociaal ondernemen’

Tijdens het pitch-event op 19 november 2020 wordt aandacht besteed aan het boek van de sociaal ondernemer in hart en nieren: Peter Hobbelen. Samen met Dordtenaar Bert den Boer schreef hij het boek ‘Stop met sociaal ondernemen’. Vele jaar ervaring, grote maatschappelijke ambitie en hoogte-, maar ook dieptepunten in zijn succes zijn voer geweest voor dit praktische boek. De titel is wellicht misleidend, maar dit boek is zeker een stimulans voor gezond sociaal ondernemerschap.

#4: Oh… op die fiets!

Vanaf 17 november volg je via de socials een verrassende online fietstour in Dordt.

Dordrecht kent verstopte, bescheiden of juist opzienbarende ondernemers met impact. Zij ondernemen vanuit overtuiging, betrokkenheid of vanuit de drive onze mooie wereld ook mooi te laten blijven.

Deze ondernemers met hun gedachtegoed verdienen een podium. Om hun visie te delen, hun producten te laten zien en een inspiratie te zijn voor anderen. Met ‘Oh… op die fiets’ ga je op pad met Jennifer en maak je kennis met Dordtse ondernemers met impact.  Dus spring op haar bagagedrager en lift mee op deze inspirerende route van 17 t/m 21 november!

Deze fietstour is te volgen op onze Facebook en LinkedIn pagina of ga naar www.stichtingmbodordrecht.nl/opdiefiets 

 

 

 

Events

2 dates 2 events
 
Bekijk alle impact merken  

Mede-oprichter ambassadeurs

Campagne partners